Any advice, blacktop 20v 7age wont rev past 6500rpm

GhettoGarage
Posts: 1
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:51 am

Any advice, blacktop 20v 7age wont rev past 6500rpm

Postby GhettoGarage » Fri Jan 11, 2013 5:25 am

hey guys having some problems, maybe someone else has had this problem before?

engine setup:

7age 20V blacktop head. recut cam sprocket etc. stock AE111 ecu running COP's
OEM coil and igniter connected, speed sensor connected. O2 connected, sta wire connected etc. Ecu throwing no error codes.

The problem:

car starts runs and idles fine, when revving the car on partial throttle it winds out to 8400rpmish no problems.
when you put the car on wide open throttle it gets stuck at 6500rpm like its hitting a brick wall.

things ive checked.

changed over fuel pump, changed injectors, ignition timing is good etc im thinking it has something to do with the cop's
does anyone have any ideas, on what could be causing this? i know there was a thread on Club4age but since they had a crash i cant get to it.
thanks guys

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider a Donation to support the site.


Deuce Cam
Posts: 1325
Joined: Sun Jan 13, 2013 2:41 pm
Location: AZ

Re: Any advice, blacktop 20v 7age wont rev past 6500rpm

Postby Deuce Cam » Tue Jan 15, 2013 11:08 am

IIRC it has to do with using cop's on the stock ecu. Many people seem to have this problem.


Return to “TECH: Corolla AE86”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests