4AGZE conversion

Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Mon Apr 24, 2017 4:12 am

hi all,

attempted my 4AGZE conversion into my AW11 over the weekend. Got it all in, except I have no injector pulse. I have all the correct electricals i.e. ECU etc. I have fuel in my rail and pressure, but the injectors will not fire.

My car is now at my mates house 50 miles away so I cannot physically check anything and this is more for pointers than anything to give him ideas of what to look for. my mate is a competent mechanic but its not fair for him to do all the research himself to find out what could be causing the issue.

It's an AFM 4AGZE engine if that helps.

Also, where does the AC idle valve reside in the engine bay? We couldn't find a connector for it on the loom...I have removed my Air con compressor as i do not have the correct heater control instruments inside the car, so no need for this, but i assume the idle valve and hoses still need to be connected?

Any ideas?

Many thanks in advance

Alex

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider a Donation to support the site.


davew7
Club4AG Enthusiast
Posts: 123
Joined: Fri Jun 06, 2014 4:34 am
Location: Michigan

Re: 4AGZE conversion

Postby davew7 » Mon Apr 24, 2017 4:45 am

My first guess would be the ground wires for the ECU. Typically brown wires with an eye connection to the engine. Dave W

Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

Re: 4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Mon Apr 24, 2017 7:39 am

Does anyone know if the dizzy is different in a 4AGZE to a 4AGE?

XanManAE86
Club4AG Regular
Posts: 12
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:45 pm
Location: State College, PA

Re: 4AGZE conversion

Postby XanManAE86 » Mon Apr 24, 2017 12:47 pm

Yes they are different. The trigger wheel tooth count is not the same, GZE has more teeth.

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider a Donation to support the site.


Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

Re: 4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Tue Apr 25, 2017 1:14 am

the injectors are now firing as there was a loose pin on the ecu plug.

so i've got spark and fuel, but it won't fully turn on. It just cranks and cranks.

timing was checked and was all fine. no idea now

aukword1
Club4AG Expert
Posts: 281
Joined: Fri Dec 06, 2013 6:03 pm

Re: 4AGZE conversion

Postby aukword1 » Tue Apr 25, 2017 7:41 am

It's possible that you are not getting an rpm signal to your ECU. Are you running an aftermarket ECU? Also, double check the dizzy wiring.

Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

Re: 4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Tue Apr 25, 2017 7:45 am

No it's standard ECU.

Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

Re: 4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Tue Apr 25, 2017 8:39 am

really hope it's not dizzy related as i can't really get a hold of a 4AGZE at all in the UK.

User avatar
jondee86
Moderator
Posts: 2087
Joined: Fri Jan 11, 2013 10:21 pm
Location: Wellington, New Zealand

Re: 4AGZE conversion

Postby jondee86 » Tue Apr 25, 2017 3:49 pm

Alex170984 wrote:No it's standard ECU.

Standard 4AGZE ECU.... yes ?

Cheers... jondee86
Give a person a fish, they eat for a day. Suggest they search before posting, and they learn a skill for a lifetime.

Alex170984
Club4AG Expert
Posts: 251
Joined: Thu Jun 20, 2013 4:08 am

Re: 4AGZE conversion

Postby Alex170984 » Wed Apr 26, 2017 5:50 am

hi all,

it was a battery issue for some reason. who'd thought it!

it's running okay, but i need to modify my N/A lid for the IC

Disable adblock

This site is supported by ads and donations.
If you see this text you are blocking our ads.
Please consider a Donation to support the site.



Return to “TECH: 4A-GE ENGINE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests